Wednesday, April 21, 2010

Pengalaman "Portal Niaga Anda" Daftar Nuffnang

TIDAK FAHAM SEPENUHNYA

Saya ( Admin PNA ) masih ingat lagi peristiwa itu. Saya dan adik ada perbahasan yang agak hangat tentang nuffnang ini kerana kedhaifan diri saya memahami apa yang di tawarkan oleh pihak nuffnang itu sendiri.Mungkin kerana pada tanggapan awal saya, bagaimana senang - senang seseorang itu memberikan kita wang sedangkan kita tidak berbuat apa - apa. Sebenarnya saya juga was - was mengenai sumber yang bakal di perolehi nanti kerana takut bercampur dengan sumber yang haram.


TERBUKA MINDA

Tetapi  setelah saya meneliti dan membaca sendiri penerangan daripada Ust Zaharudin mengenai Nuffnang ini yang di bolehkan, maka hati saya lega. Dari situ lah, saya mula mentelaah tentang Nuffnang ini bagi memahami dan mendalami apakah konsep yang di laksanakan oleh mereka, di samping mendapat bantuan adik saya juga. Terima kasih kepada adik saya, Khasiah Hanapi ( LA di salah sebuah law firm di Kemaman ) kerana dia lah yang telah membantu mengenalkan saya dengan Nuffnang. Lawatilah blog nya di http://khashfa.blogspot.com/ sebagai salah satu sumbangan saya kepadanya.

Dialah yang telah mencadangkan kepada saya supaya mendaftar dengan pihak Nuffnang kerana katanya, blog saya mempunyai potensi dan ramai pengunjung. Pada mulanya, saya tidak begitu menghiraukan cadangan nya itu, tetapi selepas saya terbaca satu berita tentang REDMAMA ( RM ) yang telah mendapat pendapatan yang lumayan hasil daripada iklan - iklan dari nuffnang menyebabkan minda saya terbuka dan berjalan laju.

Konsep blog saya yang pada mulanya hanya mengumpulkan blog - blog kegemaran, menjadi kepada suatu blog yang akan di kunjungi ramai pengunjung. Yang terhasil daripada idea saya inilah wujudnya BLOG PILIHAN. Tanpa saya sangka, sambutan nya amat menggalakkan.

Saya begitu teruja dan merasakan sangat gembira dengan sokongan yang telah diberikan oleh semua pemilik - pemilik blog niaga. Di samping mereka dapat mempromosikan blog mereka, link mereka akan mudah dicapai oleh pelanggan yang suka kan produk yang mereka tawarkan.


NUFFNANG DI PNA

Dan, dengan rasminya semalam merupakan tarikh keramat bagi saya di pihak PNA kerana telah berdaftar dengan nuffnang dan ianya telah berada di Portal Niaga Anda. Saya harap ianya tidak mengganggu kehadiran anda ke PNA.

Ini kerana, konsep PNA masih sama, ingin memberikan perkhidmatan yang terbaik buat semua pemilik blog niaga, dan tagline kami di PNA iaitu Kemudahan untuk semua, Semuanya ada di sini, Semuanya PERCUMA masih akan kami galas walaupun ianya di tambahi dengan tujuan sampingan.

Saya bagi pihak PNA sangat mengharapkan segala yang kami usahakan ini mendapat sokongan semua dan mendapat rahmat dariNya Yang Esa. InsyaAllah jika di situ ada usaha, di situ juga lah kita akan jumpa jalannya. InsyaAllah.

Wassalam. Semoga bermanfaat buat semua.
- Admin PNA -

0 comments:

Post a Comment