Wednesday, April 21, 2010

Nafeela Online Store ~ Pelbagai produk di sediakan

 BLOG PILIHAN - 22/04/10Website anda utk di iklankan : http://www.nafeelastore.portalniaga.com/

Penerangan ringkas tentang blog niaga anda : Kami menjual perbagai jenis kain pasang, beg tangan, set cadar dan comforter, produk HPA dan MAB.

Kategori Blog Anda : Fashion
Nama Pemilik Blog : Roslaily Md Isa
Email : laily_misha@yahoo.com
No Telefon : 012-4149929

-------------------------------------------
Pesanan pihak Admin :
Buat semua pengunjung, lawatilah blog yang menyediakan pelbagai barangan yang menjanjikan perkhidmatan yang terbaik buat anda semua. InsyaAllah.

Salam buat Roslaily, terima kasih atas sokongan anda. Jangan lupa untuk mengajak rakan - rakan anda untuk memberikan komen di bawah link ini kerana dalam masa terdekat, kami akan mengadakan pertandingan BLOG TERBAIK dan TERCANTIK
Kami mendoakan semoga perniagaan anda semakin success. InsyaAllah.

~ Are U Onio Mania ~ Pusat Pakaian dan Aksesori Wanita

BLOG PILIHAN : 22 APRIL 2010


Website : http://areuoniomania.blogspot.com/

ARE U ONIO MANIA, merupakan sebuah pusat yang menjual pakaian dan eksesori wanita dgn harga yg berpatutan, sama ada barangan terpakai yang pernah dipakai sekali dua atau baru.

Nama Pemilik Blog : Nurliani

Email : misz_goodgirl@yahoo.com


---------------------------------------------------
Komentar Admin PNA :

Kepada semua pengunjung, sila lah lawati blog ini kerana InsyaAllah akan menawarkan barangan yang sesuai dengan diri anda.

Buat Nurlaili, terima kasih dari kami atas sokongan anda kepada kami. Jangan lupa untuk mengajak lebih ramai lagi kawan untuk memberikan komen terhadap iklan blog anda ini, tentang servis yang pernah anda berikan kepada anda dan bagaimana respon mereka terhadap perniagaan anda ini.

Kami sentiasa mendoakan semoga perniagaan anda semakin berkembang dan maju di masa hadapan. InsyaAllah.

How to register with NUFFNANG 2010 - NEW VERSION

BAGAIMANA CARA DAFTAR DENGAN NUFFNANG? VERSI 2010

Admin memilih entry ini kali ini kerana ianya adalah kesinambungan Pena Admin yang sebelum ini iaitu tentang Nuffnang yang di sisipkan ke PNA.

Tujuan admin memasukkan entry ini bagi membolehkan mereka yangdi luar sana, mahupun mereka yang berstatus BLOG PILIHAN mempunyai panduan bagaimana untuk mendaftar dengan Nuffnang ini.

Bagi memudahkan pembaca, admin telah menyisipkan di sini layout - layout yang berkaitan bagi menyenangkan pembaca mengikutinya.

LANGKAH LANGKAH

Capai alamat ini http://www.nuffnang.com.my/
Selepas capaian diperolehi, sila klik pada link SIGN IN di sebelah kiri, dan pilih as Blogger
Kemudian akan keluar layout seperti di bawah
 
 
Apabila keluar paparan seperti di atas, anda perlu lah mengisi di kotak - kotak yang di sediakan. Apa yang penting, pastikan nama, ic dan alamat surat menyurat mesti lah betul dan sama dengan ic anda bagi tujuan pembayaran nanti.
 
 
 
Kemudian, di bahagian bawah terdapat kotak kotak kecil yang perlu anda klik dan juga perkataan untuk verification. Masukkan code seperti kod yang terdapat di gambarajah. Setiap kod adalah unik dan berbeza. Selepas itu, tekan Sign Me Up kat butang di bahagian bawah.
 
 
 
Setelah selesai, register lah di paparan ini menggunakan username dan password yang di daftarkan tadi. Selepas register, anda akan nampak paparan seperti di bawah
 
 
Di paparan ini, anda akan nampak Analytics, Earnings, Add Ad, Blog Manager dbg.
Sekarang, apa yang perlu anda lakukan adalah :


LANGKAH 1. PERLU REGISTER BLOG ANDA DI BLOG MANAGER TERLEBIH DAHULU

 
Daftarkan blog anda dengan cara klik pada ADD A BLOG.
 
LANGKAH 2. MASUKKAN "ADD AD" KE BLOG
 
Apa yang perlu anda lakukan, ialah copy coding yang telah di berikan seperti layout di atas untuk di masukkan ke dalam blog anda. INI PENTING!! 
Step ini penting kerana dari situ lah admin Nuffnang akan menilai di mana ruang iklan yang akan mereka  beli dari anda.
Terdapat 3 coding yang anda perlu masukkan ke blog anda. Bahagian atas, tengah dan tepi. Di bahagian yang di masukkan coding ini, kadang kala akan keluar iklan dari Nuffnang itu sendiri, dan iklan itu sebenarnya tidak berbayar.

LANGKAH 3 : CARA MASUKKAN CODING KE BLOG 
 
 
  Seperti biasa, login ke blog anda, dan klik pada LAYOUT. Dan paparan seperti di atas akan keluar. Klik pada ADD GADGET di salah satu bahagian yang ingin di masukkan iklan itu nanti dan paparan seperti di bawah akan keluar. Klik pada tanda "+" pada HTML/JAVA untuk memasukkan coding yang telah di copy tadi.
 
 
Skrin di bawah adalah di mana perlu anda paste coding anda tadi. Kemudian tekan button SAVE. Selepas anda refresh blog anda, pasti tempat iklan yang anda masukkan tadi akan muncul di blog anda.
 
Itu adalah langkah - langkah yang dapat admin kongsi dengan semua pemilik blog niaga yang ingin berdaftar dengan Nuffnang. Admin berharap ianya sangat membantu anda dan bermanfaat untuk semua.

Sekian dari Pena Admin.Pengalaman "Portal Niaga Anda" Daftar Nuffnang

TIDAK FAHAM SEPENUHNYA

Saya ( Admin PNA ) masih ingat lagi peristiwa itu. Saya dan adik ada perbahasan yang agak hangat tentang nuffnang ini kerana kedhaifan diri saya memahami apa yang di tawarkan oleh pihak nuffnang itu sendiri.Mungkin kerana pada tanggapan awal saya, bagaimana senang - senang seseorang itu memberikan kita wang sedangkan kita tidak berbuat apa - apa. Sebenarnya saya juga was - was mengenai sumber yang bakal di perolehi nanti kerana takut bercampur dengan sumber yang haram.


TERBUKA MINDA

Tetapi  setelah saya meneliti dan membaca sendiri penerangan daripada Ust Zaharudin mengenai Nuffnang ini yang di bolehkan, maka hati saya lega. Dari situ lah, saya mula mentelaah tentang Nuffnang ini bagi memahami dan mendalami apakah konsep yang di laksanakan oleh mereka, di samping mendapat bantuan adik saya juga. Terima kasih kepada adik saya, Khasiah Hanapi ( LA di salah sebuah law firm di Kemaman ) kerana dia lah yang telah membantu mengenalkan saya dengan Nuffnang. Lawatilah blog nya di http://khashfa.blogspot.com/ sebagai salah satu sumbangan saya kepadanya.

Dialah yang telah mencadangkan kepada saya supaya mendaftar dengan pihak Nuffnang kerana katanya, blog saya mempunyai potensi dan ramai pengunjung. Pada mulanya, saya tidak begitu menghiraukan cadangan nya itu, tetapi selepas saya terbaca satu berita tentang REDMAMA ( RM ) yang telah mendapat pendapatan yang lumayan hasil daripada iklan - iklan dari nuffnang menyebabkan minda saya terbuka dan berjalan laju.

Konsep blog saya yang pada mulanya hanya mengumpulkan blog - blog kegemaran, menjadi kepada suatu blog yang akan di kunjungi ramai pengunjung. Yang terhasil daripada idea saya inilah wujudnya BLOG PILIHAN. Tanpa saya sangka, sambutan nya amat menggalakkan.

Saya begitu teruja dan merasakan sangat gembira dengan sokongan yang telah diberikan oleh semua pemilik - pemilik blog niaga. Di samping mereka dapat mempromosikan blog mereka, link mereka akan mudah dicapai oleh pelanggan yang suka kan produk yang mereka tawarkan.


NUFFNANG DI PNA

Dan, dengan rasminya semalam merupakan tarikh keramat bagi saya di pihak PNA kerana telah berdaftar dengan nuffnang dan ianya telah berada di Portal Niaga Anda. Saya harap ianya tidak mengganggu kehadiran anda ke PNA.

Ini kerana, konsep PNA masih sama, ingin memberikan perkhidmatan yang terbaik buat semua pemilik blog niaga, dan tagline kami di PNA iaitu Kemudahan untuk semua, Semuanya ada di sini, Semuanya PERCUMA masih akan kami galas walaupun ianya di tambahi dengan tujuan sampingan.

Saya bagi pihak PNA sangat mengharapkan segala yang kami usahakan ini mendapat sokongan semua dan mendapat rahmat dariNya Yang Esa. InsyaAllah jika di situ ada usaha, di situ juga lah kita akan jumpa jalannya. InsyaAllah.

Wassalam. Semoga bermanfaat buat semua.
- Admin PNA -